FOOD | KOKOS-KANEEL CAKE


Vandaag een foodio voor jullie! Mijn moeder bakt altijd van die heerlijke lekkernijen a.k.a. gevaarlijke calorieënbommen, waarvan je denkt 'het is o-zo fout, maar ik kan het niet weerstaan.' Maar laat m'n moeder nou net een paar weken terug een heerlijke cake met niet al te veel suiker hebben gemaakt. Na een hap te hebben genomen, was ik direct in heaven: heeeeerlijk! Ik besloot gisteren de cake zelf te maken maar dan met een twist! En de cake was verbazingwekkend (ik ben namelijk een ramp in de keuken) lekker, yes!
Recept:
7 eieren
2 grote eetlepels roomboter
1 glas zonnebloemolie
1 glas volle yoghurt
1 glas suiker
3 zakjes vanillesuiker
1 1/2 zakje bakpoeder
ca. 150 gram meel

Bij de volgende ingrediënten kun je zelf bepalen hoeveel je toevoegt
Geraspte sinaasappelschil
Geraspte citroenschil
Citroensap
Kaneel (niet teveel, het mag niet overheersend zijn)

Voor de siroop
2 grote eetlepels abrikozenjam
flinke scheut water

Garnering
Geraspte kokosSmelt de roomboter en voeg het toe aan de eieren, olie en yoghurt met een mixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe. Weer goed mengen met een garde of mixer. Voeg nu met een eetlepel meel toe, doe dit lepel voor lepel totdat je de juiste textuur hebt. Ik weet zelf niet meer hoeveel lepels meel ik heb toegevoegd, maar het is rond de 150 gram en echt niet meer dan dat. Je bent op zoek naar een niet al te vloeibare, maar zeker niet al te stevige mengsel. Als je dat eenmaal hebt, stop je met het toevoegen van meel. Voeg het mengsel in een springvorm van 30 cm. (kleiner mag ook, krijg je gewoon een wat hogere cake). Bak de cake goudbruin op 160 graden, het liefst op hetelucht-stand. De cake zat ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. 

Doe de abrikozenjam in een pan met een flinke scheut water en kook het tot het mengsel wat dikker wordt. 
Haal de cake uit de oven en draai hem om, dus zo dat de bovenkant de onderkant wordt en andersom. Voordat de cake afkoelt bestrijk je de hele cake met de siroop, zo wordt de cake niet te droog, maar blijft 'ie sappig. Strooi vervolgens wat geraspte kokos over de bovenkant van de cake. Klaar is kees!
Je kunt het recept natuurlijk aanpassen en aanvullen. Laat bijvoorbeeld kaneel weg en voeg pecannoten, walnoten of, nog gekker, chocolade toe! ;)

Enjoy,
xx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten