FOOD | PAKKETJES


Laatst vond ik een heel simpel recept en ik besloot het uit te proberen: pakketjes van loempia-vellen gevuld naar keuze. Ik had de pakketjes gevuld met een vismengsel, maar je kunt het zo gek niet bedenken. Groentes, kaas, kip of gehakt, je kunt dit recept op eindeloze manieren variƫren. En het fijne is, er komt geen frituurpan aan te pas, dus ook nog een (natuurlijk ook afhankelijk van de vulling ;)) healthy proof recept! Lees snel verder voor het recept.


Benodigdheden voor 40 pakketjes:
2 bekertjes melk
1 bekertje olie
3 eieren
snufje zout
vulling naar keuze (gehakt/vis/groentes/kaas etc.)
loempia-vellen (zie Toko)
grote kom
garde
kwastje
pan

De pakketjes worden niet gefrituurd en ook niet gebakken in olie of boter. Gewoon in een 'droge' pan aan beide kanten bakken. Hoezo? Dit komt omdat we eerst een mengsel maken van melk, eieren, olie en een snufje zout (let op, doe dus wat minder zout in de vulling!). Dit mengsel gebruiken we vervolgens om de loempia-vellen aan beide kanten te bestrijken. Zo ziet het mengsel eruit:


Nu kunnen we de pakketjes gaan maken. Leg de vulling in het midden van het loempia-vel. Vouw het linkerdeel van het vel over de vulling heen en vervolgens het rechterdeel. Je hebt nu een langwerpig pakketje. Vouw nu het onderste gedeelte over de vulling. Draai het geheel om en vouw tot slot het bovenste gedeelte over de vulling. Je hebt nu een vierkant pakketje.

Bak vervolgens de pakketjes aan beide kanten in een 'droge' pan, dus zonder boter of olie, totdat ze goudbruin zijn en klaar is kees!

Enjoy,
xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten