DIY | CITRUS + HONING SCRUB


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een DIY voor jullie had, dus bij deze! In deze DIY zal ik jullie laten zien hoe je met drie simpele ingrediënten een heerlijke, natuurlijke scrub kunt maken. Veel beauty-producten bevatten tegenwoordig schadelijke stoffen zoals kleurstoffen, parabenen en parfum. Een zelfgemaakte scrub die deze troep niet bevat is dan natuurlijk veel beter. Daarnaast is het gewoon super leuk om een scrub of ander beauty-product zelf te maken, toch? ;-) Lezen jullie mee?

Voor deze scrub heb je een potje nodig, dat afgesloten kan worden met een deksel. Ik gebruik zelf dit glazen potje van de Action. Was allereerst het potje goed met warm water en laat het vervolgens met het warme water erin een paar minuten rusten. Haal vervolgens het warme water eruit en droog het potje goed af. 

Vooraf:
- alcohol om te desinfecteren 
- tissues 
- potje om de scrub in te bewaren 


Desinfecteer het potje dan vervolgens met alcohol. Ik gebruikte gewoon mijn handgel van de Primark, omdat deze heel goed is (de verpakking belooft dat 99% van de bacteriën door dit goedje ten gronde gaat). Aan een druppeltje of twee heb je genoeg. 

Scrub:
- suiker - zorgt voor de juiste structuur voor het scrubben
- honing - antibacteriële werking en reinigt de huid
- een huidolie - bevat allerlei voedende oliën
- lepel
- kom


Dan nu de scrub. Doe een beetje suiker in een kommetje, druppel wat honing en meng alles goed door elkaar. De hoeveelheid honing hangt af van de hoeveelheid suiker. Je bent op zoek naar een redelijk grove structuur, doe dus niet te veel honing bij de suiker.

Als je alles hebt gemengd, kun je een huidolie toevoegen. Ik heb een citrus huidolie van Kneipp gebruikt, omdat deze verfrissende citrusolie en kalmerende zonnebloemolie bevat. Bovendien bevat deze huidolie geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen (waaronder parabenen) en is deze vrij van minerale oliën. Minerale oliën veroorzaken acne en verstikken de huid en dat willen we natuurlijk niet hebben.

Druppel dus weer wat van de huidolie en meng alles goed met elkaar. Doe vervolgens het mengsel in het potje, en de scrub is ready to go!


Zoals je ziet is het mengsel niet vochtig. De olie en honing worden goed door de huid opgenomen. Breng de scrub met draaiende bewegingen aan, zodat de dode huidcellen worden verwijderd. Laat na het scrubben de scrub nog een paar minuten op de huid zitten, zodat alle voedende oliën en de honing goed door de huid zijn opgenomen. Reinig dan de huid met lauwwarm water of met een vochtig doekje.

Enjoy,
xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten