TIPS WHEN IN MOROCCO...Naar aanleiding van de plogs van mijn vakantie, deel ik in deze blogpost een aantal tips en tricks wat betreft op vakantie gaan naar Marokko. Wat moet je vooral niet doen? Wat zijn de plekjes to be? Wat moet je niet vergeten? En nog veel meer...


Tijd voor de tips...

1. Gebruik een klein tasje voor je belangrijkste spulletjes (paspoort, sleutels, portemonnee, mobiel etc.). Ga vooral niet met een al te grote tas winkelen op een (drukke) markt.

2. Wees altijd alert op drukke plaatsen. Check zo nu en dan of je al je belangrijke spulletjes heb.

3. Check in Nederland of je alle inentingen hebt gehad (dit geldt natuurlijk voor elke vakantiebestemming).

4. Neem niet alleen maar open schoentjes mee, maar ook gympjes. Zo ook: vergeet niet om een trui of vestje mee te nemen. Ook in Marokko kan het regenen en koud zijn.

5. Zonnebrandcrème is je grootste vriend! Gebruik minstens factor 30.

6. Neem een goed boek, e-reader of tijdschriften mee. Fijn om in het vliegtuig te lezen of aan het strand!

7. Ben je een serie-verslaafde net zoals ik? Download een aantal afleveringen van Pretty Little Liars of een andere serie op je Ipad of tablet. Zo kun je in het vliegtuig nog een aantal afleveringen bekijken en verveel je je niet.

8. Check of je al je opladers hebt meegenomen.

9. In Marokko kun je een zogenoemde 'Inwi' kaart kopen voor je mobiel. Zo kun je o.a. naar het buitenland (Nederland) onbeperkt bellen om het thuisfront gerust te stellen en heb je 1000 MB internet (een maand geldig) zodat je niet alleen in het hotel in staat bent om te Facebooken ;) ! De kaart kost ongeveer 12 euro (120 dirham, inclusief het installeren op je telefoon). Op het moment dat de inwi kaart is geïnstalleerd wordt alles automatisch gesynchroniseerd.

10. Ik heb zelf geen prettige ervaringen met zwarte henna-tattoo's, ik raad het dan ook af. Henna-tattoo's van puur en alleen henna zonder toevoegingen zijn natuurlijk wel prima.

11. Probeer op marktjes nooit het bedrag te betalen dat de verkoper als eerste noemt. Ding altijd af, zodat je er niet in wordt geluisd. Probeer ook logisch na te denken, 100 dirham voor een sleutelhanger? Dat kan natuurlijk niet kloppen.

12. Binnen de steden kun je reizen met petit taxi's voor nog geen euro per rit. Zo verdwaal je niet en bespaar je ook nog eens een hoop geld.

13. Leuke (natuurlijke) beauty-producten die je in Marokko kunt kopen: zwarte zeepblokken, kokosolie, arganolie en de groene lippenstift (deze lippenstift is groen, maar kleurt de lippen in een natuurlijke roze kleur).

14. Dan nu wat specifieke aanraders per stad:

- Marrakech: in Marrakech kun je voor een paar euro's een tocht maken in een soort koets door de hele stad. Echt bijzonder om te doen! Verder is het plein Jama El-fna een enorme trekpleister: een plein vol met winkeltjes, marktjes, acts, activiteiten en nog meer. Nadeel van dit plein is wel dat het ontzettend druk is (let op je spullen) en de verkopers er alles aan doen om je dingen te laten kopen (kan een beetje irritant worden).

- Casablanca: neem een bezoekje aan de Hassan II-moskee, de grootste moskee van Marokko en één van de zeven grootste moskeeën in de wereld. Een mooie ervaring.

- Rabat: de medina, een straat vol met winkeltjes en markten met allerlei prachtige Marokkaanse spulletjes.

- Fez: shoppingmall Borj, een enorme shoppingmall vol met Europese (o.a. Tommy Hilfiger, Lacoste en Yves Roucher) en Marokkaanse winkeltjes. Oh ja, op de derde verdieping zijn er allerlei restaurants en een... ijssalon... ontzettend lekkere ijs! Aan-ra-der! (Overigens vind je ook in Casablanca, Marrakech en de andere grote steden shoppingmalls, maar daar ben ik zelf niet geweest)

- Het Atlasgebergte: je kijkt je ogen uit... dit is toch wel mijn meest favoriete plek in Marokko!

- Ifrane (ligt in midden-atlas): dit is toch wel een bijzonder plekje in Marokko. Terwijl heel Marokko met 32 graden aan het strand ligt te luieren, is het in Ifrane onder het vriespunt. Deze stad staat namelijk bekend als een wintersportoord en wordt ook wel 'klein Zwitserland' genoemd. Je treft er allerlei leuke chaletjes. Bijzonder, want dat verwacht je niet in zo'n warm land.

- Agadir: de Vallée des Oiseaux, een dierentuin met een groot aantal vogels uit de gehele wereld. Verder is de 'soek' (beroemde openlucht markt) ook een aanrader.

- Taza: in mijn plogs kun je uitgebreide verslagen lezen over deze stad.

Dat waren dan mijn tips!

Ga jij nog op vakantie? 

Siham

Geen opmerkingen:

Een reactie posten