THE WHITE SMILE COMPANY | TANDEN BLEKEN


Afgelopen maandag heeft een vriendin van me haar tanden laten bleken bij The White Smile Company in Den Haag. Ik ging mee om wat foto's te maken voor de site en informatie op te doen over het tanden
bleken. Ik denk er namelijk over na om het ook te doen in de toekomst. In deze post vertel ik jullie wat meer over het bedrijf, de methode en de behandeling.


The White Smile Company is in een aantal plaatsen gevestigd: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Groningen en Utrecht. In 2003 was dit bedrijf de eerste kliniek in Nederland voor het bleken van tanden. Decennia later is The White Smile Company nog steeds één van de grootste bedrijven voor het bleken van tanden. TWSC werkt wereldwijd samen met specialisten en gebruikt de nieuwste technieken op het gebied van bleken. 


De tarieven zijn momenteel sterk verlaagd. Zo kostte een behandeling in 2005 ruim 375 euro, terwijl dit nu naar ca. 149 euro is verlaagd. Dit dankzij de velen behandelingen die ze de afgelopen jaren hebben uitgevoerd met als gevolg dat TWSC de behandelingen nu goedkoper kan aanbieden. Zelf stond ik eigenlijk ook versteld van de prijzen. Veel goedkoper dan andere klinieken. 


Door de behandeling kunnen de tanden 4 tot 14 tinten - afhankelijk van het gebit en de soort behandeling - lichter worden. De uiteindelijke witheid wordt namelijk bepaald door het tandbeen. Doordat de maximale hoeveelheid verkleuringen uit de tanden worden gehaald, wordt met een behandeling altijd de optimale witheid van de tanden bereikt. Het resultaat blijft 2 tot 4 jaar optimaal. 


De behandeling

Alle professionele whitening-behandelingen in Nederland maken gebruikt van een whitening-gel in combinatie met een plasmalamp. Maar TWSC maakt daarnaast ook nog gebruikt van een voorbehandeling waardoor het resultaat met zo'n 10% tot 50% wordt verbeterd. 


Een behandeling gaat als volgt te werkt:

- Bij het binnenkomen meld je je aan en vul je een formulier in. Op dit formulier wordt gevraagd naar standaard gegevens, maar ook naar het consumptiegedrag. Hoeveel keer per week drink je koffie? Rook je? etc. 
- Vervolgens neem je plaats op een stoel en wordt het gebit gecontroleerd op restauraties in de voortanden en wordt er een schatting gemaakt van het eindresultaat met behulp van dit dingetje hierboven. De tanden hierboven zijn gemarkeerd met een nummer: S2 (lichtst) tot en met S40. 
- Daarna wordt er een beschermlaag op de lippen aangebracht, een moisturiser. Dit om te voorkomen dat je lippen scheuren door de spreider/het mondbitje dat hierna wordt aangebracht. Door dit bitje wordt het tandvlees goed vrij gehouden. 


- Ook wordt er een beschermlaag op het tandvlees aangebracht en worden de tanden voorbehandeld, zodat de whitening-gel beter kan inwerken. 


- Nadat de gel is aangebracht op de tanden, wordt er een plasmalamp een X aantal keren 15 minuten met tussenpauzes op de tanden gericht (zie rechtsboven). Hoeveel keer een kwartier wordt gelaserd is afhankelijk van de gekozen behandeling. 


(Onderaan de bovenstaande foto, zie je het laserapparaat. Oeps, de foto is een beetje blurry... )
- (NB Het volgende geldt uitsluitend voor de V.I.P. behandeling) Tot slot krijgen de tanden nog een nabehandeling: fluorbehandeling. Je bijt dan zowel met de boven- als ondertanden 2 minuten op een blokje met fluor.


Het resultaat is direct zichtbaar, zoals je hierboven kunt zien. Het gebit van mijn vriendin is maar liefst 6 à 7 tinten lichter geworden! Een stralend gebit! (En daarbij is zij ook nog eens gezegend met prachtige rechte tanden, hihi)


Na de behandeling mag je 2 uur niets eten of drinken. Alle verkleuringen die op de tanden aanwezig waren zijn door de laser afgebroken. Het proces zal uiteindelijk door mineralen in het speeksel voltooid worden. De dag zelf moet men ook het drinken van koffie en thee en het eten van extreme kleurstoffen (denk aan tomaat, rode bieten, wortels etc.) vermijden. Na 24 uur heb je het definitieve resultaat.


Als je de tanden goed onderhand (2x daags poetsen met een goede tandpasta), niet (te veel) rookt en met mate koffie of thee drinkt, zullen ze voor een langere tijd mooi wit blijven.


Soorten behandelingen

TWSC biedt 4 soorten behandelingen aan:


1. Basis
- ca. 2 tinten lichter
- 20 min.
- 59 euro


2. Intensive
- ca. 3 tinten lichter
- 40 min.
- 89 euro


3. Premium
- ca. 4 tinten lichter
- 60 min.
- consult (gratis)
- voorbehandeling
- 129 euro


4. V.I.P. (deze heeft mijn vriendin gedaan)
- ca. 5 tinten lichter
- 75 min.
- consult (gratis)
- voorbehandeling
- fluor
- gratis Pearl White tandpasta
- 179 euro


Bij elke behandeling heb je de keuze tussen 6% peroxide of non-peroxide. Als je wel voor de peroxide kiest krijg je 20% toeslag bovenop de prijs. Mijn vriendin heeft er wel voor gekozen, omdat de peroxide voor een langdurig en beter resultaat zorgt. Bovendien is het helemaal veilig en vrij van gevoeligheid. Als je twijfelt, kun je ter plekke met de specialist de voor- en nadelen bespreken en vervolgens rustig een besluit nemen.


Ervaring

Mijn vriendin heeft de behandelingen zeer prettig ervaren. Al bij binnenkomst werden we warm ontvangen en direct geholpen. De specialist werkte lekker snel aan de behandeling en legde alles stapsgewijs uit. Ook leuk: elke behandelkamer is voorzien van een televisie. Zo kunnen de cliënten tijdens de behandeling (die best lang kan duren) rustig tv-kijken en ontspannen.
Na de zomer ben ik ook van plan om mijn tanden bij TWSC te bleken. Ze zijn ontzettend vriendelijk en relatief erg goedkoop, helemaal top!


Afspraak maken

Op de website van TWSC http://www.thewhitesmilecompany.nl/ vind je verdere informatie en kun je bovendien online een afspraak maken. 


Until next time,
Siham

4 opmerkingen: