WAT TE DOEN AAN... WALLEN? #3Het is weer tijd voor een "Wat te doen aan... ?" artikel. Dit keer alles over wallen. Zo nu en dan hebben we natuurlijk allemaal wel een beetje last van wallen, omdat we wat later naar bed zijn gegaan of omdat er gewoon té weinig wordt geslapen. Alleen kunnen sommigen toch wel heel erg
veel last hebben van wallen. Zelfs als het slaapritme spot on is, kan men nog last hebben van donkere kringen rond de ogen.


Wallen/donkere kringen rond de ogen geven een vermoeide uitstraling aan het gezicht. Om dit te voorkomen, deel ik in deze post een aantal tips en tricks om wallen te voorkomen/verminderen. 


Huidverzorging 
Allereerst is het heel erg belangrijk om de huid goed te verzorgen. Probeer niet al te veel te stressen (makkelijker gezegd dan gedaan, ha!) en zorg voor goede voeding en voldoende ontspanning. Zorg er ook voor dat je voldoende beweegt. Ga een keer op de fiets naar werk, neem de trap in plaats van de lift of ga lekker op een zondagmiddag hardlopen in het park. Zo blijf je lekker fit en bovendien straalt de huid binnen no time weer. Ook is het natuurlijk belangrijk om voldoende te slapen (denk aan je 8 uurtjes!).


(De)make-up
Denk eraan om je (oog)make-up voor het slapengaan te verwijderen. Make-up zorgt er namelijk voor dat de huid moeilijk tot niet kan 'ademen' met onzuiverheden en donkere kringen als gevolg. Een primer gebruiken voor het aanbrengen van foundation is dan ook zeker een must. 

Theezakjes
Doe twee theezakjes in een kop met heet water, leg ze vervolgens in de koelkast en plaats ze onder de ogen daar waar je last hebt van donkere kringen. Gebruik groene thee, juist omdat groene thee rijk is aan anti-oxidanten.


Nachtcrème
Zelf raad ik een nachtcrème nadrukkelijk aan, omdat een nachtcrème de veerkracht van het huidweefsel kan beschermen. Dit omdat het biologische ritme van de huid 's nachts anders is dan overdag; de huid kan 's nachts sneller herstellen. De huidcellen vernieuwen zich 's nachts en door een nachtcrème te gebruiken voor het slapengaan wordt deze vernieuwing ondersteunt. Belangrijk, dus!


Oogcrème
Ja, een oogcrème kan echt werken! Zelf heb ik een tijdlang de Dior de Hydra Life Crème Sorbet Yeux Pro-Jeunesse gebruikt en ik ben er echt van over te spreken! Je kunt hier mijn review over dit oogproduct lezen. 

Komkommer
Misschien klinkt het een beetje afgezaagd, maar komkommer is wel degelijk goed tegen donkere kringen rond de ogen. De vitamines in komkommer kunnen een oplossing bieden aan de zwelling. 


Koude
Een ander redmiddel tegen wallen is simpelweg koude. Denk aan een koud washandje, ijsblokjes en dergelijke. De koude zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten worden samengetrokken en zo het vocht kan worden afgevoerd. Je kunt ook theelepeltjes voor een paar tellen in de vriezer zetten en vervolgens net onder je ogen op de donkere kringen plaatsen. Ook dit werkt verkoelend voor de ogen.


Wegtikken
Deze tip is vooral effectief als je last hebt van een daadwerkelijke zwelling onder de ogen. Leg je vinger aan de onderkant van de binnenste ooghoek en tik dan zachtjes langzaam naar buiten toe. Zo kan het opgehoopte vocht onder de ogen wegtrekken.Concealer
Als de bovenstaande tips niets verhelpen, kun je de donkere plekken nog altijd camoufleren met behulp van concealer. Een goede en betaalbare concealer is deze van Catrice. Zoals je ziet heeft dit palette maar liefst vijf kleuren: groen, rood, donkere teint, gemiddelde teint en lichte teint. Je hebt de rode concealer nodig, want deze speciaal ontwikkeld om donkere kringen te camoufleren. (De groene kleur is tegen roodheid en de beige tinten tegen oneffenheden.)


Dit waren mijn tips!


Als je nog vragen hebt, comment het hieronder dan zal ik ernaar kijken.


Welk onderwerp zouden jullie graag in de volgende 'Wat te doen aan...?' artikel willen lezen?

Liefs,
S


6 opmerkingen:

 1. Goeie tips! Ik heb al mijn hele leven lang van vreselijke wallen. Vooral het 'blauwige' vind ik vervelend. Thank god for concealer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie tips :), welke camera en lens gebruik je? X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik gebruik een nikon 1 j2 en een spiegelreflexcamera! xx

   Verwijderen
 3. Goede tips! Ga ik zeker een keer gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen