HOW TO | VELVET NAILSDe laatste tijd zie je steeds minder trends op het gebied van nail art. Zonde! Het is juist zo leuk om te experimenteren met verschillende structuren en manieren om je nagels te doen. Een van de trends van de afgelopen jaren is de Velvet Manicure. Hierbij strooi je op de nog natte nagellak een gekleurde
poeder, waardoor je nagels eruit zien én voelen als een zacht vachtje. Hoewel je deze trend bijna niet meer ziet, vind ik het nog steeds een leuke manier om je nagels te doen. Ik ga je laten zien hoe je de Velvet Manicure op jouw nagels krijgt!
We beginnen met wat je nodig hebt. Dat is natuurlijk de velvet poeder, maar ook een bijgeleverde pincet en kwastje. Als laatste heb je nog een nagellak nodig in de kleur van de velvet. Het hoeft niet per se helemaal overeen te komen. Je kunt ook een kleur kiezen die het meest in de buurt komt.


Hier zie je een close-up van het poeder. Super zacht is het! Nu is het tijd om echt te beginnen.


Stap 1: neem een watje en nagellakremover en begin met schone nagels. Je kunt eventueel een base coat gebruiken, maar ik sla dit over.Stap 2: Breng een dun laagje aan van de gekleurde nagellak.Stap 3: Zorg voor een papiertje op je werkblad, omdat het poeder voor veel rommel kan zorgen. Breng vervolgens nog een laagje aan van de nagellak en gebruik het pincet om wat poeder op je nagels te doen. Verdeel het poeder goed en zorg ervoor dat het een egaal laagje is, niet te dik en niet te dun. Werk snel voordat je nagellak is opgedroogd, want anders blijft het poeder niet meer plakken!


Stap 4: Tik het overtollige poeder van je nagels boven het potje. 


Herhaal stap 3 en 4 voor alle nagels. Je nagels zien er dan zo uit.


Stap 5: Gebruik het kwastje om poeder op je vingers weg te halen.

En dan ben je klaar! Het is helemaal niet moeilijk en je bent er ook niet zo lang mee bezig.
De velvet poeder die ik heb gebruikt komt van www.bornprettystore.com. De poeder is verkrijgbaar is veel verschillende kleuren en daarnaast is er nog veel meer op nail art gebied te vinden op de site.

Veel succes!

Liefs,

Amber

2 opmerkingen: