WHERE MUSIC MEETS WRITING #1

Hi lieve lezers! Alweer een tijd terug, maar ik ben back met een heleboel leuke schrijf-ideetjes voor de blog... waaronder deze! Ik zal proberen een keer in de zoveel tijd een tekst te schrijven aan de hand van een liedje. Soms krijg ik tijdens het luisteren van een liedje inspiratie en schrijf ik dat op maar doe ik er vervolgens niets mee. Dus bij deze! In deze eerste post het liedje 'Hobbie Stuart - What time do you call this? (cover)' en de tekst 'Stilte na de storm'.


Het liedje:

Stilte na de storm

Er is een bom geplaatst, afgegaan en het heeft alles in zijn directe omgeving vernietigd... stilte. Het is niet de stilte voor de storm, maar de stilte die erop volgt die vele malen erger is. Het moment dat het adrenaline-niveau in het bloed daalt, de ademfrequentie langzaam afneemt, de ledematen nog lichtelijk trillen, maar het hart nog steeds oorverdovend in de keel klopt. Het moment dat de tranen stromen en zij naar de verte staar. Doelloos. Radeloos. Gedachteloos. Een paar tellen later volgt de naschok: langzaam begint de situatie haarscherp tot haar door te dringen. En precies op dat moment breekt haar hart in miljoenen kleine stukjes. In gedachten raapt zij ze op en probeert zij de stukjes als een puzzel in elkaar te zetten. Het lukt niet. Dit keer lukt het niet. Dit keer ontbreekt dat ene kleine stukje hoop die de puzzel compleet zou moeten maken. Dit keer blijft het stil. 
Het doet pijn en de pijn dringt tot in de fijnste vezels van haar lichaam binnen. Weet dat zij een mens is, een mens van vlees en bloed. Weet dat zij kan breken en heel langzaam heelt. Weet dat achter elke glimlach een traan schuilt. 
Ze wil schreeuwen. Wegrennen.. naar een wereld waar geen pijn bestaat. Waar de bloemen bloeien, de zon fel schijnt en het nooit donker wordt. Een wereld waar regenbogen de mensheid sieren en een lach gelachen kan worden zonder vrees voor verdriet. 


xx

1 opmerking: