WHERE MUSIC MEETS WRITING #2

Ik zal proberen een keer in de zoveel tijd een tekst te schrijven aan de hand van een liedje. Soms krijg ik tijdens het luisteren van een liedje inspiratie en schrijf ik dat op maar doe ik er vervolgens niets mee. Dus bij deze! In deze tweede post het liedje 'Einaudi - Experience' en de tekst 'Gedachtes'.

Het liedje:
Gedachtes

Zoals de overgang van dag naar nacht, zo abrupt en onthutst verloor zij zichzelf in indringende gedachtes. Meegesleurd, opgezogen en verdronken schakelde zij de gedachtes en overdenkingen uit. Zij begroef ze ergens diep tussen de overige verborgen, verloren gedachtes. Zo werd niet alleen haar leven maar ook haar hoofd een chaos, maar dat nam zij dit keer maar voor lief. Zij koos voor het huidige moment. Het hic et nunc. Zij koos voor zichzelf. Zij koos voor het leven in momenten en niet voor het leven in tijd. En met die gedachte, voelde zij zich vrij. Vrij van het eindeloze, wat het ondenkbare denkbaar had gemaakt. Terwijl de zon op haar huid brandde, de wind langs haar gezicht streek, sloot zij haar ogen en boog zij zich naar achteren. Vrij. Nooit eerder had zij zich zo onverslaanbaar en krachtig gevoeld als in dat moment. 
Haar hart klopte in haar keel, haar benen trilden en het ademen ging steeds sneller... zij voelde hoe zij aan het begin van een nieuw tijdperk stond. Het gevoel alleen al gaf haar kippenvel en toverde een glimlach op haar gezicht. 


xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten