#DeCoassistent: Introductie (1)

Ga ik ooit deze wereld snappen? Gaat het ooit als thuis voelen? Wanneer stopt het ongemakkelijke gevoel? Het gevoel dat alle lampen in de wereld op je zijn gericht, terwijl iedereen in het publiek een blinddoek om heeft. Hoe vaak moet ik me nog ongemakkelijk, niet lekker in m'n vel, ronduit shit voelen...? Wanneer ontwikkel ik de I-don't-give-a-shit mentaliteit? Zal ik ooit die comfort-zone voor eens en voor altijd verlaten?

Ik werk hard aan mezelf. Het afgelopen jaar... man-oh-man, wat is er veel gebeurd. Waar moet ik mee beginnen? Ik heb het bloggen totaal niet bijgehouden, maar dwing mezelf weer te starten. Ik wil alle momenten in deze bijzondere fase van mijn leven vastleggen op papier. Minder zeuren en zeiken, meer schrijven. Minder nadenken, meer lachen. Minder denkrimpels, meer lachrimpels. Het leven... oooooh wat heb ik het leven gemist. Het leven is voor mij van binnen een intense vrijheid voelen. Het gevoel dat je zweeft tussen hemel en aarde, niet loopt maar vliegt, niet leeft maar bestaat. Ooooh dat leven, lieve lezers. Dat leven, hét leven, heb ik zo hard gemist. 

Het is een proces... in uitvoering! Het kost tijd. Het vereist ook nog eens wat. Opofferingen van 'leuke' dingen, afscheid nemen van mensen, en zeker van tijd tot tijd ongegeneerd een tikje egoistisch zijn. Dat proces is een rollercoaster van emoties. En het ergste is, ik weet niet eens of het het uberhaupt waard is. Het eindpunt is ver weg en blanco. Ongeschreven, ongeroerd. Niet zichtbaar daar hoog achter de bergtop. Maar o-zo wonderbaarlijk, en o-zo intrigerend om te bereiken. Weet je, ik ben klaar met de onzekerheden, de meningen van iedereen behalve de mijne, de overpeinzingen. Ik ben er klaar mee en klaar voor een nieuwe ik. Een ik die uitkijkt naar morgen, maar van vandaag voluit geniet. Die gisteren een plek heeft gegeven, maar niet meer laat doorschemeren naar vandaag. Die hard werkt, en vooruit streeft. Die ambitieus is, de uitdaging zoekt. En eigenlijk gewoon een tikje gek is. 

Dus hier ben ik. 

De coassistent. 

I am coming home... to myself.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten